Vaargroep VicWijs is een infomele vriendenkring van modelbouwers. Men kwam elkaar vaak tegen langs de waterkant op regelamtig terugkomende evenementen. Hierbij ontstond een klik en kwam het idee om een clubje op te richten. Een aantal leden was al lid van een vereniging of club maar door de gezamenlijke interesse voor offshore gerelateerde scheepstypes en de kwaliteit van de modellen ging men elkaar helpen en zijn kunde delen. VicWijs werd daarom officieel opgericht op 26 juni 2010.

Het doel binnen VicWijs is in eerste instantie een soort klankbord creeeren voor de technische aspecten en mogelijkheden binnen  de scheepsmodelbouw en daarnaast, evenzo belangrijk, gezelligheid bij deelname en aan evenementen en het delen van info en contacten binnen de scheepvaartwereld. Door de leden van VicWijs wordt optimaal gebruik gemaakt van moderne maar ook klassieke technieken die de hobby scheepsmodelbouw te bieden heeft. Veel leden zijn ook in het dagelijks leven bezig met de scheepvaart, varen zelf of werken in de scheepsbouw, danwel iets in de techniek.

Vicwijs heeft geen eigen clubgebouw of vaarlokatie. Daarom vragen wij ook geen contributie. Deelname aan evenementen van andere clubs is onze bestaansreden. Hier promoten wij onze mooie hobby aan jong-en oud. Ook door middel van onze website en facebook pagina. De communicatie is ongedwongen en ontspannen, veelal via whatsapp en email waardoor wij elkaar bijna dagelijks spreken. Technieken die zich aan het ontwikkelen zijn zoals 3D printen, gieten en CNC-frezen hebben hoge prioriteit. Naast het delen van deze kunde binnen de groep schromen wij er ook niet voor om dit ook met buitenstaanders te delen.

Mocht uw belangstelling gewekt zijn om toe te treden tot VicWijs, neemt u dan contact op via ons email adres of benader een van onze leden. Het belangrijkste is dat er een klik is van beide kanten, wij staan u graag te woord.

vicwijs@hotmail.com


LEDEN


Bart Cornet
Zandvoort
Vincent Hardebol
Goes
Pim Hoogenraad
Hoorn
Stefan Tieken
Oldebroek
Victor de Lang
Haarlem
Bart Cornet Vincent Hardebol Pim Hoogenraad Stefan Tieken victor de Lang
Jan Dootjes
Drachten
Ruud Vollenga
Assendelft
Sjoerd Hazenberg
Julianadorp
Elroy van Wijngaarden
Dirksland
Dennis Kock
Dirksland
Jan Dootjes Ruud Vollenga Sjoerd Hazenberg Elroy van Wijngaarden dennis kock